Sasaran Arsenal Bojan Krkic tolak dakwaan keluar Barcelona

Friday, June 3, 2011
Laporan sebelum ini telah menyatakan penyerang muda ini akan keluar dari Camp Nou, tetapi dia menolak dengan berkata bahawa dia tidak berminat untuk meninggalkan johan Liga Juara-juara ini pada musim panas nanti.

Oleh Stefan Coerts 

Bojan Krkic, Barcelona telah mentertawakan khabar angin yang mengatakan bahawa dia akan keluar dari pasukan johan Liga Juara-juara pada musim panas ini.

Laporan baru-baru ini dari Sepanyol telah menyebut bahawa Barca mungkin akan memasukkan pemain antarabangsa Spanyol bawah 21 tahun dalam satu perjanjian untuk mendapatkan penyerang Villarreal Giuseppe Rossi, tetapi Bojan menolak dakwaan itu dan dia bercadang untuk terus berada di Camp Nou dan akan bersaing untuk mendapatkan tempatnya dalam pasukan.

Arsenal 'letak harga £54m pada Cesc Fabregas'

Itulah harga yang Real Madrid perlu bayar jika mereka mahu melihat Fabregas dengan sarungan jersi seperti ini.


Oleh Bill Mann

Arsenal telah memberitahu Real Madrid bahawa mereka boleh mendapatkan kapten Arsenal, Cesc Fabregas – untuk £54m.. Berita menggemparkan ini diperolehi dari the Sun, yang mengatakan bahawa pengarah Real Madrid, Jose Angel Sanchez telah berhubung dengan the Gunners pada tempahan eksplisit presiden Florentino Perez.

Wenger sasar pemain tinggi tingkat cabaran

Wednesday, June 1, 2011
• Kami perlu untuk tingkatkan saiz skuad, kata Wenger
• 'Kami telah melakukan 95%, tetapi kami mesti memperoleh 5% lagi' 


Oleh: Marcus Christenson


Selama bertahun-tahun Arsène Wenger telah mengatakan bahawa 'saiz bukanlah masalah', tetapi selepas enam musim tanpa sebarang trofi mungkin telah mengubah fikirannya apabila pada hari Rabu lepas mengakui antara keutamaannya pada musim panas ini adalah untuk menandatangani pemain-pemain bersaiz tinggi.

Arsenal telah dobolosi 43 gol pada Liga Perdana musim lepas, dengan beberapa kelemahan tertentu tetapi Wenger kini percaya dia mempunyai penyelesaian bagi masalah pertahanan skuadnya ketika cuba untuk memintas Manchester United, Chelsea dan Manchester City. "Kami mengakui bahawa terdapat beberapa gol bolos dari ruang yang terbuka, kebanyakannya datang dari hantaran-hantaran lintang yang kita tidak mahukannya berlaku," katanya.

Nasri tinggalkan Gunners?


LONDON - Masa depan Samir Nasri di Arsenal amat samar ketika ini selepas pengurus pasukan, Arsene Wenger mengakui, rundingan mengenai perjanjian baru dengan pemain muda Perancis itu tergantung kerana isu gaji.

Arsenal menawarkan Nasri kontrak baru lima tahun bernilai 90,000 pound (RM446,000) seminggu, tetapi mereka mungkin terpaksa menjual pemain berusia 23 tahun itu jika dia enggan menandatangani terma baru bagi mengelak kelab London itu daripada tidak mendapat apa-apa langsung sebaik kontrak pemain tersebut tamat hujung musim depan.

Barcelona, pengajaran bagi Arsenal

Monday, May 30, 2011
Ia punyai falsafah yang sama, secara kasar infrastrukturnya juga sama, tetapi secara keseluruhannya ia memberikan keputusan yang berbeza yang boleh diperbandingkan di antara Barcelona dan Arsenal.

Arshavin rasa diperlukan di Arsenal

Arshavin punyai masa depan di Arsenal


Pemain tengah Arsenal Andrey Arshavin percaya dia masih diperlukan sebagai sebahagian daripada perancangan Arsene Wenger di Stadium Emirates pada musim akan datang.

Masa depan Arshavin bersama skuad Gunners telah menjadi keraguan berikutan kegagalan kelab tersebut memenangi sebarang trofi pada musim ini.

Keputusan terkini Liga Juara-juara

Sunday, May 29, 2011
Keputusan akhir Liga Juara-Juara Eropah musim 2010/2011.