Chelsea pancing Modric tawaran lumayan

Wednesday, June 15, 2011

LONDON - Chelsea bersedia menawarkan gaji setinggi 130,000 pound (RM650,000) seminggu untuk memikat bintang Tottenham, Luka Modric ke Stamford Bridge.

Angka itu hampir tiga kali ganda daripada gaji yang diterima pemain dari Croatia itu di White Hart Lane sekarang, iaitu hanya 50,000 pound seminggu (RM250,000).

Skuad Blues mengharapkan tawaran lumayan tersebut dapat memujuk perancang utama yang dianggar bernilai 15 juta pound (RM75 juta) itu berpindah dari utara ke barat ibu kota London.

Chelsea terdesak menambah pemain yang kreatif dan berbakat ke dalam skuad yang menamatkan musim ini dengan tangan kosong.

Modric, yang masih mempunyai baki kontrak tiga tahun, menjadi sasaran pembelian utama Chelsea, termasuk seorang pemain pertahanan kanan dan pemain sayap.

Sumber dalaman Chelsea berkata, biarpun kelab itu masih belum ada pengurus selepas pemecatan Carlo Ancelotti, aktiviti membentuk skuad mantap tidak terjejas.

"Terdapat satu senarai panjang pemain yang ingin dibeli dan nama Modric terletak di atas sekali," katanya.

Ketua pasukan Blues, John Terry yakin kemasukan beberapa muka baru akan menyuntik semangat ke dalam skuad berkenaan.

"Kami telah membeli dua pemain hebat, Fernando Torres dan David Luiz. Kehadiran mereka menyegarkan kelab ini, dan harapan saya ialah melihat beberapa lagi pemain baru dibawa masuk," ujar Terry. - Agensi


(Sumber: http://www.utusan.com.my/)