Alvarez pengganti Fabregas?

Monday, June 27, 2011

LONDON - Arsenal sedia membida 11 juta pound (RM55 juta) bagi mendapatkan pemain tengah Argentina, Ricardo Alvarez - yang disebut-sebut mampu mengambil tempat Cesc Fabregas.

Satu sumber yang boleh dipercayai berkata: "Arsenal sangat berminat, namun sehingga kini Arsenal masih belum menghubungi Velez Sarsfield."

Bulan lalu, Arsenal sebenarnya telah mengadakan rundingan mengenai pembelian pemain berusia 23 tahun itu, namun ia tertangguh selepas Presiden Velez, Fernando Raffaini meletakkan harga 11 juta pound.

Namun, dengan 10 hari lagi menjelang latihan pra musim bermula, bos The Gunners, Arsene Wenger mahu meneruskan misi memburu Alvarez.

Terdahulu, Presiden Palermo, Maurizio Zamparini yang turut berkongsi minat mendakwa Alvarez sudah menjadi milik Arsenal.

"Keadaan pada awalnya memihak kami pada Januari lalu namun Alvarez berpaling tadah dan memilih Arsenal," kata Zamparini.

Arsenal bagaimanapun menegaskan belum ada perjanjian dimeterai setakat ini.

Alvarez bermain di posisi yang sama dengan Fabregas dan ketibaannya di Emirates bermakna Arsenal sudah bersedia melepaskan ayam tambatannya itu ke Barcelona.

Gergasi Catalan itu dijangka membuat bidaan kedua untuk Fabregas pada bila-bila masa, selepas tawaran pembukaan 27 juta pound ditolak. - AGENSI


(http://www.utusan.com.my/)